N - 2014 - Kyara

1 dag oud

In juni 2014 is Kyara in Duitsland gedekt door Terry v. Simonhof.

De dracht verliep zonder problemen. Vier weken na de dekking is er een echo gemaakt, waarbij 3 - 4 embryo's zichtbaar waren. Na 8 weken is er een röntgenfoto gemaakt en waren er 4 pups zichtbaar. 

Op 15 augustus werden er 1 reutje en 3 teefjes geboren: Nero, Nahla, Nixa en Nanna uit 't Hollandse Entlinest. De geboorte verliep zeer spoedig. Ondanks dat het de eerste keer was voor Kyara, wist ze precies wat ze moest doen!
Het gemiddelde geboortegewicht was 474 gram.

Na 3 weken zijn de nieuwe eigenaren voor de eerste keer komen kijken. Daarvoor slechts goede bekenden van Kyara. Aan de hand van de wensen van de nieuwe eigenaren, en hun familie -en woonomstandigheden, hebben we de keuze gemaakt welke pup naar welk gezin ging.

6 september

Week 2, 4, 6 en 8 werden ze ontwormd. De puppen groeiden zeer voorspoedig op, en Kyara deed het voortreffelijk. 

Toen ze eenmaal konden lopen, werd hun wereld ook steeds interessanter! We plaatsten om de werpkist de puppyren, zodat ze wat meer levensruimte hadden. Toen ze ruim een maand oud waren gingen ze overdag naar de buiten- en binnenren en een paar dagen later kwam daar het terras bij en iedere dag mochten ze even op de wei spelen. 

Na 3,5 week begonnen we geweekte brokjes en pap bij te voeren. Ze aten het vanaf de eerste keer allemaal heel graag. Al snel gingen we over op 4x / dag droge brokjes met een klein beetje olijfolie. Pap kregen ze nog als lekkernij.

14 september t/m 12 oktober

Op 23 september werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied en werd er meteen een afstrijkje voor het DNA-onderzoek gemaakt.
Op 30 september kwam de dierenarts voor het gezondheidsonderzoek en de 1e puppyvaccinatie.
Na ruim 8 weken is Nero als eerste vertrokken, het plan is dat hij in de toekomst therapiehond wordt.
Nanna ging 2 dagen later en woont nu bij Biene, een dochter van Hanna Uit 't Hollandse Entlinest.
Nahla's nieuwe huis is bij Glenn (Gaius) van ons G-nestje.
Nixa blijft bij onze eigen roedel.

21 september 2014, met vader Terry