D - 2007 Janna

5 dagen oud

In oktober 2007 is Janna gedekt door Glenn vom Espenleu.

Janna en Glenn
 

De dracht verliep zonder problemen. Vijf weken na de dekking heeft de dierenarts een een echo gemaakt, waarbij 4-6 embryo's zichtbaar waren.  Op dag 59 was haar omvang met 23 cm toegenomen! Op dag 60 (5 december)  werden er 8 prachtige pups geboren: Daffy, Devka, Daya, Danya, Denka, Dina, Duke en Dino uit 't Hollandse Entlinest.

 

Na 3 weken zijn de mogelijk nieuwe eigenaren voor de eerste keer komen kijken. Daarvoor slechts goede bekenden van Janna. Na kennismaking met de nieuwe eigenaren hebben we aan de hand van hun wensen, en hun familie -en woonomstandigheden, de keuze gemaakt welke pup naar welk gezin ging.  En uiteindelijk naar ieders tevredenheid!

Dino wordt voor de eerste keer ontwormd

De puppyren  2 januari 2008
 


De puppen groeiden zeer voorspoedig op. Op dag 11 gingen alle oogjes open en een paar dagen later konden ze al wat horen. Ze gingen nu ook echt spelen met elkaar.

Op dag 15, 16 en 17 (in week 2) werden ze ontwormd, nog een keer 3 dagen in de 4e week en een 3e keer 3 dagen in de 7e week.

Toen ze eenmaal konden lopen, werd hun wereld ook steeds interessanter! We maakten om de werpkist de puppyren, zodat ze wat meer levensruimte hadden.

Na 3,5 week begonnen we geweekte brokjes en pap bij te voeren. Pap vonden ze meteen heerlijk, aan brokjes moesten ze even wennen. Na een week aten ze droge brokjes en pap, maar melk van Janna vonden ze ook nog steeds heerlijk!


Op 17 januari kregen ze een gezondheidsonderzoek van de dierenarts, en de nodige injecties en op 23 januari werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.

Ondertussen waren ze ook al naar buiten geweest en was er geoefend met halsbandje en aan een riempje lopen. Ook hadden we ze al laten wennen aan autorijden.  Allemaal vonden ze auto rijden interessant maar ook slaapverwekkend!

Op 1 februari is Danya als eerste vertrokken. De 6 dagen erna zijn de anderen vertrokken, Duke en Daya naar Duitsland, de rest is in Nederland gebleven.We hebben met alle eigenaren afgesproken contact te blijven houden d.m.v. foto's, mail en wandelingen!

Buiten spelen 22 januari 2008Laatste avond met Devka 1 februari 2008