H - 2009 Bayka

1 dag oud

Eind september 2009 werd Bayka gedekt door Billy von der Wolfstrift bij Hannover. (Inteeltcoëfficient van deze dekking is 0,2 %! [Dogbase])

27-12-2009 ouders met kinderen
 

Vijf weken later heeft de dierenarts een echo gemaakt, waarbij 3 embryo's zichtbaar waren.  Op 29 november kreeg Bayka, in de werpkist waar zij zelf bijna 3 jaar geleden geboren was, de 3 puppen: Hanna, Hayka en Hippy. Het gemiddelde gewicht was 480 gram / pup. Bayka bleek een fantastische moeder te zijn en verzorgde haar kinderen heel goed. De puppen dronken fantastisch en groeiden zeer voorspoedig!

Op weg naar de dierenarts

3 generaties; Bayka, Hayka en Janna
 

Op de leeftijd van 2 weken werden de puppen ontwormd en daarna nog een keer met 4 en respectievelijk 7 weken.

 Met 4 weken gaven we ze pap naast de moedermelk. Een dag later geweekte brokjes. Het waren goede eters en hadden geen problemen met de overschakeling naar vast voedsel.

Op 7-1-2010 werden ze gechipt door een medewerker van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied en 11-1-2010 zijn we met de auto naar de dierenarts gegaan voor het gezondheidsonderzoek, hun eerste vaccinatie en kregen ze een Europees paspoort. Ondertussen waren ze ook al naar buiten geweest en was er geoefend met halsbandje en aan een riempje lopen.

De laatste 2 weken hebben ze iedere dag met de andere honden mogen spelen. Daarvan hebben niet alleen alle honden genoten, maar ook wij!

In de 9e week is Hayka als eerste vertrokken, Hippy, ondertussen Knut genaamd, ging die week als laatste.

We wensen de 3 H-tjes een gezond, gelukkig en lang leven toe!

oma Janna met Hanna

Laatste dag met Knut (Hippy)