B - 2006 Janna

2 dagen oud

In oktober 2006 is Janna gedekt door Eiko vom Espenleu.

Eiko en Janna
 

De dracht verliep zonder problemen. Vijf weken na de dekking is er een een echo gemaakt, waarbij 4 embryo's zichtbaar waren. Dit hield in dat Janna drachtig was van minimaal 4 puppen. Op dag 59 na de dekking werden er 6 prachtige pups geboren: Banya, Byco, Beppy, Bink, Bayka en Bickl uit 't Hollandse Entlinest.

 

Na 3 weken zijn de mogelijk nieuwe eigenaren voor de eerste keer komen kijken. Daarvoor slechts goede bekenden van Janna. Na kennismaking met de nieuwe eigenaren hebben we aan de hand van hun wensen, en hun familie -en woonomstandigheden, de keuze gemaakt welke pup naar welk gezin ging.  En uiteindelijk naar ieders tevredenheid!

Bickl, 8 januari 2007

De puppyren staat  21 januari 200
 


De puppen groeiden zeer voorspoedig op. Op dag 13 gingen alle oogjes open en een paar dagen later merkten we dat ze wat konden horen. Ze gingen nu ook echt spelen met elkaar.

Op dag 15, 16 en 17 (in week 2) werden ze ontwormd, nog een keer 3 dagen in de 4e week en een 3e keer 3 dagen in de 7e week. Ze lieten het heel gewillig toe.

Toen ze eenmaal konden lopen, werd hun wereld ook steeds interessanter! We maakten om de werpkist de puppyren, zodat ze wat meer levensruimte hadden.

Na 3,5 week begonnen we geweekte brokjes en pap bij te voeren. Nou, ze vonden het bijna net zo lekker als moedermelk!

Toen ze 5 weken oud waren aten ze droge brokjes en pap, maar melk van Janna vonden ze ook nog steeds heerlijk!


Op 5 februari kregen ze een gezondheidsonderzoek van de dierenarts, en de nodige injecties, op 9 februari werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied, en op 13 februari was de puppentest van de ESVN(resultaat allemaal heel  goed).


Ondertussen waren ze ook al naar buiten geweest en was er geoefend met halsbandje en aan een  riempje lopen. Ook hadden we ze al laten wennen aan autorijden.  Allemaal vonden ze auto rijden interessant maar ook slaapverwekkend!

Na 8 weken is Byco naar Finland vertrokken. Twee dagen later hebben we afscheid van Beppy genomen. Daarna binnen een week van de anderen. Ze zijn allemaal bij heel enthousiaste families terecht gekomen, waar we zeker nog lang contact mee zullen hebben. 


nageltjes knippen bij Bayka
24 januari 2007

Byco met opa Dino (L) en pappa Eiko (R)
14 februari 2007