M - 2014 - Frida

1 dag oud

In november 2013 is Frida in Duitsland gedekt door Bosco vom Hänkirain. 

De dracht verliep zonder problemen. Vier weken na de dekking is er een echo gemaakt, waarbij 2 embryo's zichtbaar waren. Na 8 weken is er een röntgenfoto gemaakt en waren er 3 pups zichtbaar. 

Op 2 februari werden er 1 reutje en 2 teefjes geboren: Max, Mayka en Mina uit 't Hollandse Entlinest. 
Het gemiddelde geboortegewicht was 470 gram.
Na 3 weken zijn de mogelijk nieuwe eigenaren voor de eerste keer komen kijken. Daarvoor slechts goede bekenden van Frida. Aan de hand van de wensen van de nieuwe eigenaren, en hun familie -en woonomstandigheden, hebben we de keuze gemaakt welke pup naar welk gezin ging.

22-2-2014

Week 2, 4, 6 en 8 werden ze ontwormd. De puppen groeiden zeer voorspoedig op. Op dag 10 waren de oogjes open en een paar dagen later konden ze horen. Het spelen met elkaar was begonnen! 

Toen ze eenmaal konden lopen, werd hun wereld ook steeds interessanter! Op 22-2 plaatsten we om de werpkist de puppyren, zodat ze wat meer levensruimte hadden. Toen ze ruim een maand oud waren gingen ze naar de buiten- binnenren en een paar dagen later kwam daar het terras bij en iedere dag mochten ze even op de wei spelen. 
Na 3,5 week begonnen we geweekte brokjes en pap bij te voeren. Na een dag wennen aten ze het allemaal. De laatste weken kregen ze alleen nog droge brokjes met een klein beetje olijfolie.

28 februari t/m 14 maart

Op 17 maart kregen ze een gezondheidsonderzoek van de dierenarts, en de nodige vaccinaties. Op 18 maart werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.
Na ruim 8 weken is Mina als eerste vertrokken, Mayka ging 2 dagen later als laatste.

Het M-nestje is een probleemloos nest geweest, waar we heel veel van genoten hebben.

2 april 2014