K - 2012-Janna

Omdat Janna in 2010 en 2011 leeg was gebleven hadden we het idee dat zij geen puppen meer kon krijgen. In maart werd ze weer loops en Eiko Uit t'Hollandse Entlinest was er toch, dus waarom niet proberen.....??

Janna en Eiko

Een maand later voelde de dierenarts in de eerste instantie niets (wat we ook verwachtten) of toch ? Snel een echo gemaakt, waarbij 4-5 embryo's zichtbaar waren, wat een verrassing! Op 23 mei was de keizersnee: 8 (!) puppen werden geboren: Kay, Kyan, Karo, Karlo, Kobus, Kenzo, Kyara en Kaya. Het gemiddelde geboortegewicht was ruim 450 gram.

Janna had veel melk maar, door de medicatie i.v.m. de keizersnee, met weinig voedingswaarde. Daarom hebben we de K-tjes naast de moedermelk bijgevoerd met flesjes puppymelk.

2 dagen oud, veilig bij moeder

31-5-2012, flesje
 

Op week 2, 4, 6, en 8 hebben we ontwormd.

Ze groeiden zeer voorspoedig op. Op dag 11 gingen alle oogjes open en een paar dagen later konden ze al wat horen. Ze gingen nu ook spelen met elkaar. En hun tandjes uitproberen op elkaar. Dit bijten is noodzakelijk om de bijtrem te leren: na een week wisten ze allemaal hoe ver ze konden gaan.

Toen ze 3,5 week oud waren gaven we ze geweekte brokjes en pap naast de moedermelk en flesjes. Het waren allemaal goede eters.

Op 9 juli kregen ze een gezondheidsonderzoek van de dierenarts, en de nodige vaccinaties, en op 11 juli werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.

Ondertussen waren ze al naar buiten geweest en was er geoefend met halsbandje en aan een riempje lopen. Ook hadden we ze al laten wennen aan autorijden. Kaya was de eerste die weg ging, Karo de laatste. Kyara is bij ons gebleven. We hebben genoten van dit verrassingsnestje, het laatste nestje van Janna omdat ze ondertussen 8 jaar is geworden.

2 juli 2012

20-7, Karlo vertrekt naar Belgie