G - 2009 Mina

1 dag oud

Eind juli 2009 werd Mina gedekt door Bink uit 't Hollandse Entlinest, een zoon van onze Janna. De wens van ons om de lijn van Mina en die van Janna met elkaar te kruisen ging zo in vervulling.

de dekking

Vijf weken na de dekking heeft de dierenarts een echo gemaakt, waarbij 5-6 embryo's zichtbaar waren.  Op 20 september werden er 's avonds  7 puppen geboren: Glenn, Goofy, Gabi, Gundi, Guido, Gitta en Guus. Het gemiddelde gewicht was 425 gram / pup. Het baasje van Bink en haar 2 kinderen kwamen snel uit Friesland om Guido en Gitta geboren te zien worden. Mina vond het prima dat ze er bij waren.

Na 3 - 4 weken zijn de  nieuwe eigenaren voor de eerste keer naar de puppen komen kijken.  Daarna hebben we aan de hand van hun wensen en familie -en woonomstandigheden, de keuze gemaakt welke pup naar welk gezin ging.  Het was dit keer een moeilijke keuze omdat het een erg uniform nestje was, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua karakter.

De 3 teefjes, 11 oktober

28 oktober , Glenn chippen
 

Op dag 15, 16 en 17 werden de puppen ontwormd, nog een keer met 4 en respectievelijk 7 weken, telkens 3 dagen achter elkaar.

De wolfsklauwtjes werden op dag 3 verwijderd bij de dierenarts. Met 3,5 week gaven we ze pap naast de moedermelk. Een dag later geweekte brokjes. Het waren goede eters en hadden geen problemen met de overschakeling naar vast voedsel.

Op 28 oktober werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied en 2 november zijn we met de auto naar de dierenarts gegaan voor het gezondheidsonderzoek, hun eerste vaccinatie en kregen ze een Europees paspoort. Ondertussen waren ze ook al naar buiten geweest en was er geoefend met halsbandje en aan een riempje lopen.

In de 9e week is Glenn als eerste vertrokken, Gabi ging die week als laatste.

We wensen alle G-tjes een gezond, gelukkig en lang leven toe!

9 november, Goofy en Guus

Guido vertrekt