L - 2012-Frida

1 dag oud

In april 2012 is Frida gedekt door Eiko Uit 't Hollandse Entlinest.

De dracht verliep zonder problemen. Vijf weken na de dekking is er een echo gemaakt, waarbij minstens 4 embryo's zichtbaar waren.
Op dag 60 na de dekking werden er 4 reutjes en 2 teefjes geboren: Lars, Lasse, Lewis, Lex, Layka en Leica uit 't Hollandse Entlinest.
Het gemiddelde geboortegewicht was 505 gram.
Na 3 weken zijn de mogelijk nieuwe eigenaren voor de eerste keer komen kijken. Daarvoor slechts goede bekenden van Frida. Aan de hand van de wensen van de nieuwe eigenaren, en hun familie -en woonomstandigheden, hebben we de keuze gemaakt welke pup naar welk gezin ging.

12-6-2012

Week 2, 4, 6 en 8 werden ze ontwormd. De puppen groeiden zeer voorspoedig op. Op dag 13 waren de oogjes open en konden ze horen. Het spelen met elkaar was begonnen! 
Toen ze eenmaal konden lopen, werd hun wereld ook steeds interessanter! We plaatsten om de werpkist de puppyren, zodat ze wat meer levensruimte hadden. Later gingen ze naar de buiten- binnenren en / of op het gras.  
Na 3,5 week begonnen we geweekte brokjes en pap bij te voeren. Na een dag wennen aten ze het allemaal. De laatste weken kregen ze droge brokjes met een klein beetje water.

28 juni t/m18 juli

Op 20 juli kregen ze een gezondheidsonderzoek van de dierenarts, en de nodige vaccinaties. Op 30 juli werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.
Na 8 weken is Layka als eerste vertrokken, Lasse ging 9 dagen later als laatste.
 
Omdat we 2 nestjes (bijna) tegelijk hadden is het een drukke periode voor ons geweest. Extra werk, maar ook extra plezier. Het is een hele bijzondere ervaring geweest waar we tevreden op terug kijken.

 

18 juli 2012

 

3 augustus 2012