J - 2011 Frida

1 dag oud

In maart 2011 is Frida gedekt door Eiko vom Espenleu.

De dracht verliep zonder problemen. Vijf weken na de dekking is er een echo gemaakt, waarbij 4-5 embryo's zichtbaar waren.
Op dag 60 na de dekking werden er 6 reutjes en 2 teefjes geboren: Jupp, Jaap, Jim, Jaron, Julia, Jargo, Jody en Jèsi uit 't Hollandse Entlinest.
Het gemiddelde geboortegewicht was 430 gram.

Na 3 weken zijn de mogelijk nieuwe eigenaren voor de eerste keer komen kijken. Daarvoor slechts goede bekenden van Frida. Aan de hand van de wensen van de nieuwe eigenaren, en hun familie -en woonomstandigheden, hebben we de keuze gemaakt welke pup naar welk gezin ging. En uiteindelijk naar ieders tevredenheid!

12-6-2011

De puppen groeiden zeer voorspoedig op. Op dag 11 gingen alle oogjes open en een paar dagen later merkten we dat ze wat konden horen. Ze gingen nu ook echt spelen met elkaar.

Week 2, 4, 6 en 8 werden ze ontwormd. Ze lieten het heel gewillig toe en vonden het zelfs lekker!
Toen ze eenmaal konden lopen, werd hun wereld ook steeds interessanter! We plaatsten om de werpkist de puppyren, zodat ze wat meer levensruimte hadden. Later gingen ze naar de buiten- binnenren en / of op het gras.
Er is geoefend met halsbandje en aan een riempje lopen. Autorijden vonden ze eerst niet leuk, maar nadat ze gewend waren vonden ze het prima.

Na 3,5 week begonnen we geweekte brokjes en pap bij te voeren. Na een dag wennen aten ze het allemaal. De laatste weken kregen ze droge brokjes, soms met een klein beetje water.

Op 11 juli kregen ze een gezondheidsonderzoek van de dierenarts, en de nodige vaccinaties en op 14 juli werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.

Na 8 weken is Jody als eerste vertrokken. Binnen een week waren er nog 5 vertrokken. Jaap bleef, i.v.m. vakantie van zijn baasjes, een week langer en Julia woont bij ons. Ze zijn allemaal bij heel enthousiaste families terecht gekomen, waar we zeker nog contact mee zullen hebben.

16 juli 2011

Jupp en Jaap 21 juli 2011