C - 2007 Mina

10 mei 2007, nog geen dag oud

In maart is Mina gedekt door Eyko von der Baumgasse.

 

4 dagen oud

De dracht verliep zonder problemen. Vijf weken na de dekking is er een een echo gemaakt, waarbij 3 embryo's zichtbaar waren.
 

Op 10 mei 2007 werden er 6 prachtige pups geboren: Caya, Chuma, Charl, Cytha, Ciska en Clara uit 't Hollandse Entlinest. Mina doorstond de 4 uur durende bevalling prima, en was meteen weer een voortreffelijke moeder.

De gehele periode dat de puppy's bij ons zijn geweest heeft Mina er steeds fantastisch voor gezorgd; totdat de laatste vertrok heeft ze weer toegestaan dat ze melk bij haar dronken!

29 mei, 2 zusjes in diepe rust

8 juni, we eten al geweekte brokjes

Na 3 weken zijn de mogelijk nieuwe eigenaren voor de eerste keer komen kijken. Daarvoor slechts goede bekenden van Mina. Na kennismaking met de nieuwe eigenaren hebben we aan de hand van hun wensen, en hun familie -en woonomstandigheden, de keuze gemaakt welke pup naar welk gezin ging.  En uiteindelijk naar ieders tevredenheid!

De puppy's groeiden zeer voorspoedig op. Op dag 13 gingen alle oogjes open en na een kleine 3 weken merkten we dat ze wat konden horen. Ze gingen nu ook echt spelen met elkaar.

Op dag 15, 16 en 17 werden ze ontwormd en nog een keer na 2 weken en na 4 weken.

Toen ze eenmaal konden lopen, werd hun wereld steeds interessanter!
Om de werpkist zetten we weer de puppyren, zodat ze wat meer levensruimte hadden.

Na 3,5 week begonnen we geweekte brokjes en pap bij te voeren. Vooral  pap vinden puppy's heerlijk!


Na 4,5 weken aten ze droge brokjes en kregen nog 1x per dag ieder een bakje pap, maar melk van Mina wilden ze ook nog steeds!


Toen ze 6 weken oud kregen ze een gezondheidsonderzoek van de dierenarts en de nodige injecties. Op 27 juni werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.


Ondertussen waren ze al naar buiten geweest en was er geoefend met halsbandje en aan een  riempje lopen.
Aan autorijden waren ze inmiddels ook gewend.


Na 8 weken hebben we als eerste van Cytha afscheid genomen. En daarna binnen 7 dagen van de anderen. Ze zijn allemaal heel goed terecht gekomen.Met alle nieuwe eigenaren hebben we nog steeds contact, en na een jaar zien we ze weer allemaal bij elkaar op de reunie.

27 juni, Clara krijgt haar chipIn de 9e week gaan we naar onze nieuwe baasjes