A - 2005 Mina

 2005-12-9 018_jpg-1(1)

1 dag oud

In oktober 2005 is Mina gedekt door Noah von Garstnaeck (Kijdo).

 


Kijdo en Mina

De dracht verliep zonder problemen. Vijf weken na de dekking is er een een echo gemaakt, waarbij 4 embryo's zichtbaar waren. Dit hield in dat er een redelijke kans was op een nest van minimaal 7 puppen. Op dag 58 na de dekking werden er 9 prachtige pups geboren: Axel, Arno, Anco, Appie, Anna, Ary, Ares, Alex en Asta uit 't Hollandse Entlinest. Mina doorstond de 8 uur durende bevalling prima, en wilde pas 5 uur na de bevalling er even uit om haar behoefte te doen en wat te drinken. 

De gehele periode dat de puppen bij ons zijn geweest heeft Mina er steeds fantastisch voor gezorgd; totdat de laatste vertrok heeft ze zelfs toegestaan dat ze melk bij haar dronken!


Ares en Appie, 30 december 2006pap eten, 15 januari 2006

Na 3 weken zijn de mogelijk nieuwe eigenaren voor de eerste keer komen kijken. Daarvoor slechts goede bekenden van Mina. Na kennismaking met de nieuwe eigenaren hebben we aan de hand van hun wensen, en hun familie -en woonomstandigheden, de keuze gemaakt welke pup naar welk gezin ging.  En uiteindelijk naar ieders tevredenheid! 

De puppen groeiden zeer voorspoedig op. Op dag 14 gingen alle oogjes open en met Kerst merkten we dat ze wat konden horen. Ze gingen nu ook echt spelen met elkaar.

Op dag 15, 16 en 17 werden ze ontwormd en nog een keer op dag 30, 31 en 32. Ze lieten het heel gewillig toe.

Toen ze eenmaal konden lopen, werd hun wereld ook steeds interessanter! We maakten daarom om de werpkist een puppyren, zodat ze wat meer levensruimte hadden.

Na 3,5 week begonnen we geweekte brokjes en pap bij te voeren. Vooral de pap vonden ze heerlijk!


Na 5 weken aten ze droge brokjes en pap, maar melk van Mina wilden ze ook nog steeds!


Op 18 januari werden ze gechipt door de raad van beheer, op 24 januari kregen ze een gezondheidsonderzoek van de dierenarts en de nodige injecties, en op 31 januari was de puppentest (resultaat allemaal heel  goed).


Ondertussen waren ze ook al naar buiten geweest en was er geoefend met halsbandje en aan een  riempje lopen. Ook hadden we ze al laten wennen aan autorijden.  Axel, Ary en Arno zelfs  240 km! En allemaal vonden ze auto rijden slaapverwekkend!

Na 2 maanden hebben we van de eerste 2, Ary en Arno, afscheid genomen. En daarna binnen 9 dagen van de anderen. Ze zijn allemaal heel goed terecht gekomen, 2 zijn er naar het buitenland gegaan: Ares naar Belgie en Asta naar Finland.Met alle nieuwe eigenaren hebben we nog steeds contact, en we weten dat het met alle hondjes, nu honden, goed gaat!

Ary, 8 januari 2006

lichaamsbeweging voor iedereen, 21 jan 2006