E - 2008 Mina

1 dag oud

Eind augustus 2008 is Mina gedekt door Nathan von Thunstetten.

Nathan en Mina
 

Vijf weken na de dekking heeft de dierenarts een echo gemaakt, waarbij 2-3 embryo's zichtbaar waren.  Op 27 oktober werd om 0.40 uur de eerste pup geboren: Eiko. Erna kwamen Erik, Edda, Emma en om 5.05 uur de laatste: Evert. Het gemiddelde gewicht is 430 gram / pup. Ze dronken allemaal prima!


Na 3 weken zijn de mogelijk nieuwe eigenaren voor de eerste keer naar moeder met kinderen komen kijken.  Daarna hebben we aan de hand van hun wensen, en hun familie -en woonomstandigheden, de keuze gemaakt welke pup naar welk gezin ging. 

Eiko, een week oud

18 november 2008
 

Op dag 15, 16 en 17 (in week 2) werden de puppen ontwormd, nog een keer 3 dagen in de 4e week en een 3e keer 3 dagen in de 7e week.

Ze groeiden zeer voorspoedig op. Op dag 13 gingen alle oogjes open en een paar dagen later konden ze al wat horen. Ze gingen nu ook spelen met elkaar. En hun tandjes uitproberen op elkaar, wat af en toe een flink gilletje veroorzaakte. Dit bijten is noodzakelijk om de bijtrem te leren: na een week wisten ze alle 5 hoe ver ze konden gaan.

Toen ze 3,5 week oud waren gaven we ze geweekte brokjes en pap naast de moedermelk. Het waren goede eters en hadden geen problemen met de overschakeling naar vast voedsel. Melk van Mina dronken ze nog af en toe, tot ze vertrokken!

Op 9 december kregen ze een gezondheidsonderzoek van de dierenarts, en de nodige injecties en op 10 december werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.

Ondertussen waren ze ook al naar buiten geweest en was er geoefend met halsbandje en aan een riempje lopen. Ook hadden we ze al laten wennen aan autorijden.  Allemaal vonden ze auto rijden interessant maar ook slaapverwekkend!

Op 22 december is Evert als eerste vertrokken, Edda ging op 3 januari als laatste. Half januari kwam Evert een dag of 10 logeren. Wat een herkenning tussen hem en Mina. Wij vonden het fantastisch om nog even een pup terug te hebben!

9 december, ze lusten er allemaal pap van!

Erik vertrekt 23 december