F - 2009 Janna

3 dagen oud

In maart 2009 is Janna gedekt door Dante in Zweden.

Dante en Janna
 

Vier weken na de dekking heeft de dierenarts een echo gemaakt, waarbij 5-6 embryo's zichtbaar waren.  Op 14 mei werden de puppen geboren: Fidel, Frans, Frodo, Frida,  Fenna en Floor. Helaas hebben we Frodo na 3 dagen in moeten laten slapen, hij was te klein en te zwak.


Omdat het een bijzondere dekking was met een inteeltpercentage van 0% kregen we veel aanvragen van fokkers uit het buitenland.  De 5 F-jes worden mogelijk later allemaal ingezet voor de fok.

Veilig bij moeder

29-5-2009, Ontwormen
 

Op dag 15, 16 en 17 (in week 2) werden de puppen ontwormd, nog een keer 3 dagen in de 4e week en een 3e keer 3 dagen in de 7e week.

Ze groeiden zeer voorspoedig op. Op dag 12 gingen alle oogjes open en een paar dagen later konden ze al wat horen. Ze gingen nu ook spelen met elkaar. En hun tandjes uitproberen op elkaar, wat af en toe een flink lawaai veroorzaakte. Dit bijten is noodzakelijk om de bijtrem te leren: na een week wisten ze alle 5 hoe ver ze konden gaan.

Toen ze 3,5 week oud waren gaven we ze geweekte brokjes en pap naast de moedermelk. Het waren goede eters, en hadden geen problemen met de overschakeling naar vast voedsel.

Op 29 juni kregen ze een gezondheidsonderzoek van de dierenarts, en de nodige injecties en op 30 juni werden ze gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.

Ondertussen waren ze ook al naar buiten geweest en was er geoefend met halsbandje en aan een riempje lopen. Ook hadden we ze al laten wennen aan autorijden, mede omdat 3 van hen  een lange rit moesten maken naar hun nieuwe thuis. Frans woont nu in Oostenrijk, Floor in Finland, Fenna in Amerika, Frida in Nederland en Fidel bij ons. Gelukkig hebben we een goed contact met hun nieuwe baasjes.

25 juni, de 2 jongens

15-7, Fenna vertrekt naar Amerika